Învățământ

“Cel mai bun responsabil cu protecţia datelor”, desemnat la UMFST Târgu-Mureş

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) din Târgu-Mureș, în parteneriat cu Asociația SOROCAPP și alte asociații profesionale și universități din România, organizează vineri, 14 iunie, de la ora 10.00, în Aula „Tudor Drăganu” a Facultății de Economie și Drept (strada Livezeni nr. 69), competiția „Papiu Ilarian Data Protection Moot”, la finalul căreia se va desemna „Cel mai bun Responsabil cu Protecția Datelor”.

Analiză, evaluare şi dezbatere

Potrivit Blogului UMFST Târgu-Mureş, competiția este una complexă și se adresează tuturor categoriilor de persoane, de la liceeni și studenți, la practicieni în domeniu, având un scop formativ și informativ în privința reglementărilor Regulamentului Uniunii Europene de Protecție a Datelor cu Caracter Personal.

„Această competiție presupune o analiză, evaluare și dezbatere a reacțiilor post-factum unor incidente de securitate care afectează drepturile și libertățile fundamentale ale omului, în special dreptul la protecția datelor cu caracter personal. Cauza ce evidențiază incidentul de securitate este una ipotetică, iar participanții la competiție urmează să prezinte la data de 14 iunie 2019 în cadrul unui eveniment public activitățile pe care le întreprind sau le propun să fie întreprinse pentru a trata riscurile la adresa datelor cu caracter personal și a genera conformare cu Regulamentul General privind Protecția Datelor. Având în vedere că o asemenea perspectivă de abordare creează și constată existența unor deprinderi caracteristice Responsabilului cu Protecția Datelor, membrii echipei câștigătoare vor primi o diplomă care consemnează calitatea de Cel mai bun Responsabil cu Protecția Datelor”, a explicat conf. univ. dr. Nicolae Ploeșteanu, coordonatorul Centrului pentru Protecția Datelor din cadrul Facultății de Economie și Drept a UMFST Târgu-Mureș, citat de Blogul UMFST Târgu-Mureş.

Conform aceleiaşi surse, competiția poartă numele unui ilustru jurist, istoric, lingvist și om de stat, care a luptat pentru drepturile individuale și colective ale persoanelor, inclusiv a militat pentru protecția vieții private a indivizilor. Mai presus de acestea, Papiu Ilarian a fost un vizionar în ceea ce privește reforma în toate domeniile statului.

Juriul care desemnează echipa câștigătoare este alcătuit din profesioniști în domeniu, cercetători, profesori și practicieni. Au confirmat prezenta în juriul competiției: Irina Alexe, Raul Felix Hodoș, Nicolae Dragoș Ploeșteanu, Andrei Săvescu și Daniel-Mihail Șandru.

(Redacţia)

 

 

Post-ul “Cel mai bun responsabil cu protecţia datelor”, desemnat la UMFST Târgu-Mureş apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: “Cel mai bun responsabil cu protecţia datelor”, desemnat la UMFST Târgu-Mureş

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button