Învățământ

FOTO: “Micii poliţişti Cristeşti!” activităţi în cadrul campaniei “Împreună pentru o comunitate mai sigură!”

Delincvenţa juvenilă este un segment al criminalităţii care necesită o atenţie deosebită, reprezentând una dintre priorităţile de lucru ale Poliţiei Române, sens în care, la nivel naţional se derulează permanent numeroase activităţi, campanii şi proiecte, care vizează informarea şi educarea copiilor şi adolescenţilor în sensul adoptării unui comportament antidelictual şi antivictimal.

În perioada aprilie-iunie 2019, Poliţia mureşeană, prin intermediul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, derulează Campania „Împreună pentru o comunitate mai sigură!”. Demersul preventiv aparţine Inspectoratul General al Poliţiei Române – Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii în parteneriat cu OMV Petrom SA.

Astfel, poliţiştii de prevenire, alături de Micii Poliţişti, au reuşit să facă o surpriză preşcolarilor din localitatea Cristeşti! “Înarmaţi” cu materiale preventive, cărţi de colorat şi multă voie bună, au încercat să îi înveţe prin joc, pe cei mici, multe lucruri importante ce ţin de siguranţa personală!

Scopul acestui demers a fost  informarea copiilor cu privire la potenţiale pericole la care pot fi expuşi şi furnizarea de soluţii, prin metode educative specifice vârstei lor.

Cei mici au fost foarte interesaţi să afle de ce colegii lor mai mari poartă “uniforme” asemănătoare poliţiştilor, cum au reuşit să devină “Mici Poliţişti”, dar mai ales ce ar trebui să facă ei, pentru a deveni Mici Poliţişti!

(Comunicat de presă, IPJ Mureş)

 

Post-ul FOTO: “Micii poliţişti Cristeşti!” activităţi în cadrul campaniei “Împreună pentru o comunitate mai sigură!” apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: FOTO: “Micii poliţişti Cristeşti!” activităţi în cadrul campaniei “Împreună pentru o comunitate mai sigură!”

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button