Politică

Acuzații de la Guvern către șeful statului

Premierul Viorica Dăncilă l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis că a blocat activitatea guvernului, prin refuzul de a numi miniştri interimari pentru portofoliile eliberate de cei trei foşti miniştri ai ALDE.
Şefa executivului a arătat, ca exemplu al acestui blocaj, imposibilitatea de a adopta o ordonanţă de urgenţă prin care să prelungească termenul pentru înscrierea în registrul electoral a românilor din străinatate. Din acest motiv, Guvernul a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu un posibil conflict juridic de natură constituţională între Executiv şi preşedintele României.
Viorica Dăncilă:

Aştept ca domnul preşedinte să vină cu o decizie care să arate că vrea o Românie normală, o Românie în care şi guvernul funcţionează aşa cum ar trebui. Am trimis către Curtea Constituţională. Noi, în sesizare, am vorbit şi despre cele cinci propuneri pentru miniştrii PSD, pentru că încă nu avem o motivaţie pentru respingere. Ar trebui să vedem această sesizare şi ca un mijloc de a avea nişte reguli pe viitor, a stabili nişte reguli, pentru că eu cred că, dincolo de lupta politică, nu este nevoie şi nu este oportun să blocăm activitatea guvernului.

Curtea Constituţională a înregistrat sesizarea Guvernului şi a stabilit ca toate părţile interesate să îşi exprime punctul de vedere până la 11 septembrie. Ulterior, CCR va decide data la care va dezbate sesizarea.
Preşedintele Klaus Iohannis va susţine o declaraţie de presă, la ora 18,00, la Palatul Cotroceni. Anunţul a fost făcut de Administraţia Prezidenţială, care nu a precizat temele declaraţiei şefului statului.

The post Acuzații de la Guvern către șeful statului appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Acuzații de la Guvern către șeful statului

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button