Politică

PNL, USR şi PMP solicită comisie parlamentară de anchetă pentru votul din Diaspora

PNL, USR şi PMP au depus la conducerea Camerei Deputaţilor o solicitare de înfiinţare a unei comisii de anchetă cu privire la îngrădirea dreptului la vot al cetăţenilor români din diaspora la alegerile din 26 mai.

Potrivit iniţiatorilor, în procesul de votare ‘au fost grave erori de organizare’ şi o ‘lipsă de responsabilitate a Ministerului Afacerilor de Externe, care nu a suplimentat cu un număr suficient de mare secţiile de votare din străinătate pentru a le garanta cetăţenilor români dreptul de vot.

Conform proiectului de hotărâre depus, comisia parlamentară de anchetă va avea printre obiective verificarea circumstanţelor în care a fost stabilit un număr de secţii de votare ce s-a dovedit a fi insufficient și cine au fost responsabilii pentru organizarea defectuoasă a alegerilor din Diaspora.

Constatările, concluziile şi propunerile Comisiei parlamentare de anchetă vor face obiectul unui raport final, care va fi depus la Biroul permanent al Camerei Deputaţilor în termen de 60 de zile de la data constituirii comisiei.

The post PNL, USR şi PMP solicită comisie parlamentară de anchetă pentru votul din Diaspora appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: PNL, USR şi PMP solicită comisie parlamentară de anchetă pentru votul din Diaspora

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button