Sănătate

Așteptarea a luat sfârșit. 12 milioane de lei pentru reabilitarea Secției de Oncologie 

După multă așteptare, Secția Oncologie din cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș va intra în reabilitare. Consilierii județeni au aprobat, în cea mai recentă ședință, documentaţia tehnico-economică și indicatorii tehnico-economici ai investiţiei „Lucrări de construcții, reabilitare energetică și lucrări conexe la secția de oncologie din cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș”. Valoarea estimată a lucrărilor se ridică la aproape 12 milioane de lei, bani care vor fi alocați din bugetul de stat și cel județean. Durata lucrărilor, inclusiv proiectarea, va fi de un an.

 

Spitalul Clinic Județean și Consiliul Județean au încercat să atragă fonduri europene pentru reabilitarea Secției de Oncologie, clădire aflată într-o stare degradată, însă acest demers a fost sortit eșecului.

“Într-adevăr a fost promovat un proiect european, din păcate acest proiect a fost declarat neeligibil din cauza unor lucrări efectuate în ultimii 5 ani și în așa fel am continuat acest proiect din bani guvernamentali și din banii Consiliului Județean”, a declarat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean.

Astfel, pentru lucrările de construcții, reabilitare energetică și lucrări conexe la secția de oncologie vor fi alocate aproape 12 milioane de lei, iar licitația publică pentru contractarea executantului a fost lansată încă de ieri în sistemul electronic de achiziții publice, potrivit președintelui autorității județene.

“Sperăm că această licitație nu va dura mai mult de 45 de zile cât este, în general, minimul necesar pentru o licitație și vor putea porni lucrările din luna septembrie. Noi avem o finanțare de 10 milioane de la bugetul guvernamental, iar diferența din bugetul local. Vom vedea care va fi proporția la sfârșitul anului, atunci vă vom putea spune exact cum stăm cu cheltuielile, adică cât se va putea cheltui până la sfârșitul anului”, a mai adăugat Péter Ferenc.

Potrivit documentației, indicatorilor tehnico-economici aprobați și devizului general aferent scenariului 1 (vorbim de acesta pentru că acesta a trecut de votul consilierilor județeni), valoarea totală a investiţiei este 11.968.423 lei cu TVA inclus (19%), din care construcții-montaj: 6.541.243 lei cu TVA inclus (19%). Durata de implementare a obiectivului de investiții este 12 luni, din care durata de execuție a lucrărilor este de 10 luni, iar restul de 2 luni includ activități legate de  realizarea serviciilor de proiectare DATC PT, verificare și aprobare a proiectului tehnic, obținerea autorizației de construire, conform graficului întocmit de proiectantul S.C. Mansart Corporate S.R.L. Târgu Mureș.

În ceea ce privește starea actuală a secției de Oncologie, dacă aveți răbdare să citiți proiectul de hotărâre, ar fi mai ușor să enumerăm aspectele care corespund funcționării unei asemenea unități medicale decât cele care nu corespund. Vă invităm să lecturați pe site-ul nostru înșiruirea acestor deficiențe, spațiul editorial fiind restrâns.

Dați click și citiți:

pct13

pct13_anexa

pct13_deviz_general

Reținem doar că secția este dotată cu săli de tratament, cu o sală de tratament chimioterapie spitalizare de zi, cu o sală cu destinație dizolvare citostatice, dotată cu hotă cu flux laminar şi are în componență saloane cu un număr total de 70 de paturi, dintre care 40 paturi la radioterapie și 10 paturi pe partea de îngrijiri paliative.

Laboratorul de oncologie este dotat cu accelerator liniar medical Varian Clinac 2100SC: 6,10 MV fotoni şi 6,9,12,15 MeV electroni, simulator CT PQS Marconi cu extensie ACQSim, plan tratament computerizat Pinnacle 3D, sistem dozimetric 3D Scanditronix – Wellfofer, PTW Unidos şi negatoscop.

Suprafața construită desfășurată a clădirii Secției de Oncologie, S desf = 2196 m2.

Vă reamintim că în cadrul aceleiași secții se construiește, iar lucrăile sunt avansate buncărul necesar pentru aparatul nou de radioterapie. “Acest buncăr va trebui să fie predat până în luna decembrie, însă aceste lucrări sunt într-un stadiu avansat, astfel că există posibilitatea să fie predat la termen”, a mai adăugat președintele CJ Mureș.

 

Ligia VORO

 

 

Post-ul Așteptarea a luat sfârșit. 12 milioane de lei pentru reabilitarea Secției de Oncologie  apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Așteptarea a luat sfârșit. 12 milioane de lei pentru reabilitarea Secției de Oncologie 

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button