Sănătate

Încep procedurile de achiziție în sistemul informatic al CNAS

Ministrul Sănătăţii a anunţat că astăzi vor începe procedurile de achiziţie în regim de urgenţă a unor componete ale sistemului informatic al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, care nu funcţionează de 17 zile.

Decizia a fost luată după ce actualul sistem a fost repus în funcţiune în această dimineaţă, dar numai după câteva ore au apărut sincope. S-a constatat că baza de date este blocată şi nu poate fi accesată. În aceste condiţii, Sorina Pintea acuzat CNAS că nu a început această procedură de achiziţie la timpul potrivit:

Ce este mai grav, din punctul meu de vedere, este că au fost lăsate fără mentenanță componente ale sistemului informatic al Casei și care sunt vitale pentru funcționarea în integralitate a sistemului. Legea este foarte clară: nu avem mentenanță la baza de date. Deci, în acest moment, noi nu putem verifica calitatea de asigurat. De exemplu, în momentul în care tu faci o raportare a unui serviciu, dacă nu ai această componentă funcțională, serviciul nu poate fi validat și, prin urmare, nu poate fi decontat. Că, practic, asta este finalitatea actului medical.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a adăugat că raportul întocmit în urma controlului de la Casa Naţională a Asigurarilor de Sănătate va fi gata în urmatoarele 7 zile, urmând a fi depus pe masa procurorilor DNA deoarece există fapte de natură penală.

Partidul Naţional Liberal îi solicită premierului Viorica Dăncilă să îl demită pe preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Răzvan Vulcănescu. Liderul liberal Ludovic Orban a mai spus că, în situaţia dată, se impune şi demiterea ministrului sănătăţii, Sorina Pintea.

The post Încep procedurile de achiziție în sistemul informatic al CNAS appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Încep procedurile de achiziție în sistemul informatic al CNAS

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button