Sănătate

Mureş: Asociaţia Specialiştilor în Confidenţialitate şi Protecţia Datelor, solicitată să sprijine un spital afectat de atacurile cibernetice

Asociaţia Specialiştilor în Confidenţialitate şi Protecţia Datelor , care a avertizat încă de la începutul anului că peste 70% dintre instituţiile în domeniul sanitar din România nu au un plan de reacţie la incidentele de securitate, a anunţat, azi, că a primit o solicitare de a sprijini un spital care a fost afectat de atacurile cu aplicaţii maliţioase de tip ransomware din ultimele zile.

Preşedintele Asociaţiei, Marius Dumitrescu, spune că în România educaţia digitală în domeniul securităţii informaţiilor continuă să fie deficitară .
Acesta a precizat că fiecare operator de date este obligat să protejeze în mod corespunzător toate informaţiile referitoare la angajaţii săi, precum şi să protejeze informaţiile comerciale confidenţiale.

The post Mureş: Asociaţia Specialiştilor în Confidenţialitate şi Protecţia Datelor, solicitată să sprijine un spital afectat de atacurile cibernetice appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Mureş: Asociaţia Specialiştilor în Confidenţialitate şi Protecţia Datelor, solicitată să sprijine un spital afectat de atacurile cibernetice

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button