430 de absolvenţi harghiteni s-au înregistrat pentru a primi ajutor de şomaj

430 de absolventi harghiteni s au inregistrat pentru a primi ajutor de somaj

Un număr de 430 de absolvenţi s-au înregistrat până acum în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Harghita, pentru a primi ajutor de şomaj, iar 41 dintre ei şi-au găsit un loc de muncă.

Potrivit prevederilor legale, tinerii absolvenţi care s-au înregistrat în primele 60 zile de la absolvire pot primi, pe o perioadă de maximum şase luni, o indemnizaţie de 250 lei pe lună, iar dacă îşi găsesc un loc de muncă, beneficiază de indemnizaţie de inserţie, de 1.500 lei.

Numărul absolvenţilor care se înregistrează în evidenţele AJOFM Harghita a scăzut constant în ultimii ani, motivele fiind, pe de o parte, demografice, întrucât numărul elevilor scade, iar pe de altă parte sunt legate de reducerea numărului de absolvenţi care promovează Bacalaureatul, dar şi de creşterea numărului celor care aleg să plece în străinătate, imediat cum termină liceul.

The post 430 de absolvenţi harghiteni s-au înregistrat pentru a primi ajutor de şomaj appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: 430 de absolvenţi harghiteni s-au înregistrat pentru a primi ajutor de şomaj

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.