Social

Autoritățile mureșene iau măsuri de combatere a țânțarilor

Condițiile atmosferice din ultima perioadă au agravat riscul de infecție, deja crescut, cu virusul West Nile. Din acest motiv, Prefectura județului Mureș a intervenit pentru luarea măsurilor de combatere a țânțarilor:

Având în vedere creșterea populației de țânțari în mai multe zone ale județului, precum și sesizările pe care le-am primit în acest sens, am convocat o ședință de analiză cu instituțiile responsabile din județ: Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Mureş, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al Judeţului Mureş, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Mureş, Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Mureş, Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare – Filiala Teritorială de Îmbunătăţiri Funciare Mureş, Administraţia Bazinală de Apă Mureş, Oficiul Fitosanitar Mureș, Agenţia pentru Protecţia Mediului Mureş, Garda Naţională de Mediu – Serviciul Comisariatul Judeţean Mureş, în care am analizat măsurile care trebuie luate pentru reducerea acestor populații. Am atenționat, printr-o circulară, conducerile unităților administrativ teritoriale cu privire la măsurile pe care trebuie să le aplice în fiecare localitate pentru combaterea țânțarilor.

Potrivit specialiștilor, riscul infecției cu acest virus este mai crescut în perioada mai-noiembrie. De asemenea, cele mai expuse îmbolnăvirii sunt persoanele vârstnice, suferinde de boli cronice.

Pentru micșorarea riscului de infecție oamenii sunt sfătuiți să elimine orice formă de apă reziduală din gospodării sau subsoluri. Conform prefectului, instituțiile abilitate, vor verifica dacă și cum respectă primarii mureșeni recomandările. Pentru boala produsă de virusul West Nile nu există vaccin sau tratament specific.

The post Autoritățile mureșene iau măsuri de combatere a țânțarilor appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Autoritățile mureșene iau măsuri de combatere a țânțarilor

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button