Social

Dezinsecțiile sunt în grafic la Tg. Mureș, susțin autoritățile

Excesul de umiditate din această primăvară a determinat apariția în roiuri a țânțarilor la Târgu-Mureș.
O singură dată a fost făcută dezinsecția anul acesta pe domeniul public și de două ori în zonele de agrement.
Urmează noi campanii chiar din această săptămână, a precizat pentru Radio Târgu-Mureș, directorul Administrației Domeniului Public, Florian Moldovan:

S-a făcut adresă către firma (de dezinsecție) care în momentul în care temperaturile sunt OK și nu plouă, pornesc dezinsecția. Prioritare sunt zonele de agrement. Pe domeniul public deja s-a dat o tură și pe zonele de agrement s-a trecut deja a doua oară și ori de câte ori este necesar, de câte ori apare câte un roi de țânțari, că roiesc mai nou, se intervine. Acum urmează a treia oară pe zonele de agrement. Nu suntem în întârziere din cauza ploilor, noi suntem în grafic. Legea spune clar că trebuie să facem minim 4 treceri și ori de câte ori este necesar.

Până la această dată nu au fost sesizări privind numărul mare de țânțari sau căpușe.
Târgumureșenii care observă creșterea numărului de insecte în anumite zone din oraș pot solicita devansarea campaniei de dezinsecție, spune Florian Moldovan:

Cel puțin la noi sesizări nu au venit. De obicei, ne trimit cei de la Direcția de Sănătate Publică sau de la spitale când apar atacuri mai puternice cu căpușe. Acum, un caz, două sunt izolate și nu sunt neapărat de pe zonele de agrement luate. În momentul în care avem sesizări, imediat transmitem și programăm o zi în care să se facă… să știți că nu stăm dar important este să ne anunțe lumea dacă apar în anumite zone. La orice solicitare, la oricine, imediat intervenim.

Cetățenii sunt rugați să depună sesizările prin mail la adresa: adp@tirgumures.ro sau la Primărie în scris sau telefonic.

Cristina Bulbescu

The post Dezinsecțiile sunt în grafic la Tg. Mureș, susțin autoritățile appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Dezinsecțiile sunt în grafic la Tg. Mureș, susțin autoritățile

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button