Măsuri împotriva caniculei, în Mureș

masuri impotriva caniculei in mures

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de cod galben de caniculă pentru aproape toată țara, între care și județele Mureș, Sibiu și o parte din Brașov și Harghita.
Până miercuri, temperaturile maxime vor atinge 36 de grade C în centrul țării, iar indicele de confort termic va depăși pragul critic de 80 de unități.
În județul Mureș au fost adoptate o serie de măsuri privind perioada de caniculă încă de acum două săptămâni, a precizat pentru Radio Târgu-Mureș prefectul județului Mureș, Mircea Dușa:

Măsurile se referă, în primul rând, la atribuțiile pe care le au instituțiile publice pe acest domeniu: Direcția Sanitar-Veterinară, Direcția Sanitară, Inspecția Muncii dar și măsuri care privesc autorități locale în sensul de a organiza puncte de distribuire a apei potabile și toate farmaciile să aibă puncte în care să distribuie apă potabilă și în același timp să acorde și primul ajutor. În acest sens au început verificările în teritoriu…

Canicula afectează și animalele, prin urmare autoritățile au transmis o serie de măsuri atât transportatorilor cât și fermelelor de animale din județul Mureș.
De asemenea, crescătorii particulari de animale trebuie să fie mult mai atenți în aceste zile, a precizat șeful Direcției Sanitar-Veterinare Mureș, Kincses Sandor:

Transporturile se organizează pe timp de noapte. Transportatorii au fost înștiințați și, în rest, fermele fiecare are câte o înștiințare. Acum porcii și păsările se cresc într-un mediu controlat, deci acolo temperatura este constantă iar la bovine trebuie să li se asigure apă și umbrare. Apoi, cine are animale de companie să nu le țină la soare.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență recomandă populației ca în zilele caniculare deplasările să se facă în primele ore ale dimineții sau seara, pe cât posibil prin zone umbrite și în spații dotate cu aer condiționat.
De asemenea, este interzis să se lase copiii și animalele de companie singure, în mașini, în zilele caniculare.

Cristina Bulbescu

The post Măsuri împotriva caniculei, în Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Măsuri împotriva caniculei, în Mureș

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.