Social

Primăria Tg. Mureș amendată, din nou, pentru Platoul Cornești

Este vorba de o sancțiune în valoare de 50.000 de lei, aplicată săptămâna trecută de Garda de Mediu Mureș, deoarece Primăria nu a avut acord de mediu pentru a pietrui o alee de promenadă la Platou.

Comisarul șef al Gărzii de Mediu Mureș, Szekely Annamaria:

A fost o lucrare pentru care Primăria Târgu-Mureș nu a avut acord de mediu. E vorba de aleea care urma să fie pietruită și a fost aplicată o amendă în valoare de 50.000 de lei pentru lipsa acordului de mediu. Au mai fost amenzi (aplicate) prin primăvară dar pentru alte lucrări.

Primarul municipiului Tg.Mureș, Dorin Florea, acuză Garda de Mediu Mureș și Garda Forestieră Brașov că blochează cu rea intenție lucrările de la Platoul Cornești, inclusiv extinderea parcărilor.

Dorin Florea a trimis și o scrisoare publică târgumureșenilor, cărora le cere să sprijine municipalitatea pentru protejarea acestui obiectiv turistic:


Contactați de Radio Târgu-Mureș reprezentanții Gărzii Forestiere Brașov spun că nu există noutăți în dosarul Platoului Cornești, acesta fiind înaintat Ministerului de Resort. De asemenea, măsurile dispuse de Garda Forestieră s-au făcut conform legii, a precizat purtătorul de cuvânt al instituției, Mihai Abutnăriței.

Pe de altă parte, primarul Dorin Florea spune că se fac atacuri intenționate pentru orice proiect de infrastructură, astfel de blocaje fiind doar la Târgu-Mureș:

Ați mai auzit de vreo Grădină Zoologică care a fost declarată ilegală și care funcționează de 60 de ani? Ați mai auzit să se blocheze vreun drum? Mergeți în Brașov. S-a blocat de lilieci când s-a făcut Centura Brașovului? S-a blocat Centura Sibiului? S-a blocat Centura Clujului? La Târgu-Mureș pot să spun că este un comportament anormal al acestor ONG-uri. Amintiți-vă cum au motivat: că zboară liliecii din podul Clinicii de Oncologie către Platoul Cornești. Asta nu frizează nebunia? Au reușit să blocheze? S-a blocat proiectul IMB-ului? Ați mai văzut vreun oraș din România să funcționeze fără viceprimari? Sunt lucruri grave care s-au întâmplat și lucrurile astea nu-s normale.

Platoul Cornești este recunoscut ca o zonă de agrement atractivă pentru copii, pentru cei care fac sporturi în aer liber dar și pentru picnicuri și relaxare.

Aici funcționează cea mai mare Grădină Zoologică din România, cu sute de mii de vizitatori pe an, care se întinde pe o suprafață de circa 40 de ha și adăpostește 500 de animale din 120 de specii.

Cristina Bulbescu

The post Primăria Tg. Mureș amendată, din nou, pentru Platoul Cornești appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Primăria Tg. Mureș amendată, din nou, pentru Platoul Cornești

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button