Social

Roșiile produse în Mureș prin programul de tomate au ajuns în piețe

Producătorii de roșii autohtone pot fi găsiți în piețe, la mesele dedicate agricultorilor autohtoni.

Mulți dintre ei și-au cultivat roșiile cu ajutorul programului derulat de Ministerul Agriculturii. În județul Mureș, peste 100 de producători primesc finanțare, a declarat pentru Radio Tg.Mureș directorul Direcției Agricole Mureș, Ioan Rus:

Avem producători în piețele din Târgu Mureș, o parte din ei sunt cei din programul tomate. Avem 107 fermieri care sunt înscriși în programul de tomate, din care, până la data actuală, 45 din ei au încheiat programul, respectiv au livrat minim 2 tone de roșii din solariile pe care le dețin.

Ajutorul de minimis este de 3.000 de euro pe an.

Solicitanţii trebuie să deţină o suprafaţă cultivată cu tomate în spaţii protejate de minimum 1.000 mp, să obţină o producţie de minim 2 kg de tomate/mp şi să valorifice o cantitate de tomate de minimum 2.000 kg dovedită cu documente justificative, de pe suprafaţa de teren menţionată.

De asemenea, aceştia trebuie să fie înregistraţi în evidenţele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafeţele cultivate cu tomate în sere şi solarii.

Raluca Creț

The post Roșiile produse în Mureș prin programul de tomate au ajuns în piețe appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Roșiile produse în Mureș prin programul de tomate au ajuns în piețe

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button