Social

Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat aseară 14 măsuri de reformare a Serviciului 112

Într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria, Raed Arafat a precizat că 10 măsuri vor fi luate rapid, iar alte patru sunt pe termen mediu şi lung.

Pe termen scurt trebuie să fie îmbunătăţită legislaţia, iar în acest sens este propus proiectul unei ordonanţe de urgenţă care se referă şi la cartelele PrePay – a precizat Raed Arafat:

A fost făcută o analiză pe primele 6 luni ale acestui an. Din cele 47,70% apeluri non-urgente; 58,6% au fost abuzive, iar 81 % din cele abuzive au fost realizate de pe cartele PrePay. În ordonanţă, referire la cartelele PrePay este doar în contextul apelării numărului 112. Atunci, furnizorul de telefonie mobilă divulgă datele proprietarului cartelei PrePay.

Alte măsuri care trebuie adoptate pe termen scurt sunt: testarea şi operaţionalizarea sistemului de tip AML – Advance Mobil Location – reconfigurarea infrastructurii de către operatorii de telefonie mobilă şi promovarea aplicaţiei Apel 112, dezvoltată de către STS în februarie 2019, astfel încât ea să fie descărcată şi să se afle pe telefoanele mobile a cât mai multor cetăţeni. Pe termen mediu şi lung se va urmării formarea de specialişti în sistemul 112 şi înmulţirea centrelor din ţară pentru pregătirea acestor specialişti.

The post Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat aseară 14 măsuri de reformare a Serviciului 112 appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat aseară 14 măsuri de reformare a Serviciului 112

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button