Social

Târgumureșenii pot fi turiști în orașul lor

Proiectul ”Turist în orașul tău” este inițiat de JCI Târgu Mureș în parteneriat cu Consiliul Județean Mureș, Asociația Visit Mureș și Muzeul Județean Mureș și se adresează în primul rând târgumureșenilor, care pot cunoaște orașul din perspectiva de turist.

Astfel, primul tur ghidat va avea loc în data de 22 iunie și începe de la Palatul Administrativ din Târgu-Mureș.
Cu ajutorul ghidului ”turiștii” vor ajunge în zona centrală, Centrul Cultural (actualul Teatru Ariel), Școala Evreiască (fostul gimnaziu Europa) și Sinagoga.
De aici vor merge în Piața Teatrului și Piața Bernady, iar la finalul turului va fi organizat un healthy picnic în Grădina Botanică a UMFST.

Reprezentantul JCI Târgu Mureș, Maria Brîndușa Meruțiu:

De cele mai multe ori, trăim într-un oraș, ne desfășurăm activitatea acolo, probabil petrecem sărbători împreună cu prietenii și familia, dar nu îl privim ca pe un oraș pe care l-am putea vizita în calitate de turiști, iar aceasta face să nu cunoaștem foarte multe lucruri despre obiectivele din oraș, despre povestea orașului, istoria lui. Inițial am pornit acest proiect în ideea de a fi un eveniment comun al Edu Club și I love my health, care sunt două proiecte ale JCI Târgu Mureș, dar, după convorbirile și discuțiile pe care le-am avut cu partenerii noștri, respectiv Consiliul Județean, Muzeul Județean și Asociația Visit Mureș, a reieșit că atât noi, cât și ei, ne-am dorit să fie un proiect de mai lungă durată.

Târgumureșenii interesați sunt așteptați în 22 iunie de la ora 16, în fața Palatului Administrativ.

Raluca Creţ

The post Târgumureșenii pot fi turiști în orașul lor appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Târgumureșenii pot fi turiști în orașul lor

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button