Voucherele de vacanță au crescut cu 25% numărul rezervărilor la hotelurile din Sovata

voucherele de vacanta au crescut cu 25 numarul rezervarilor la hotelurile din sovata

Cele de patru stele sunt pline încă din luna septembrie 2018 , media de ocupare fiind de peste 80%, spun hotelierii.

În unele luni, când de regulă nu erau mulți turiști în stațiune, hotelurile au fost ocupate aproape de capacitatea maximă, a declarat pentru Radio Tg.Mureș directorul Balneoclimaterica Sovata, Nagy Janos:

Noi, de anul trecut, de când au intrat în funcțiune tichetele de vacanță tot în vârf de sezon suntem. Gradul de ocupare este crescut și media este de peste 80% dar sunt luni în care avem 95%. De exemplu, în ianuarie, care nu este o lună deosebit de bună pentru turismul balnear, am avut 91% grad de ocupare mediu. Cu 20%-25% este mai mare gradul de ocupare decât a fost înainte de punerea în valoare a tichetelor de vacanță.

Odată cu deschiderea pentru îmbăiere a Lacului Ursu, adică de mâine, se poate spune că începe sezonul estival la Sovata. Asta presupune tarife mai mari la cazare. Chiar și așa, rezervările pentru vara 2019 sunt aproape de 100% la Sovata, spune Nagy Janos:

Tarifele, de acum, se modifică. O cameră costă în jur de 650 de lei pe noapte, cu mic dejun și cu cină, deci în regim de demipensiune. Ăsta este tariful maxim. Depinde și de perioada în care se face rezervarea, depinde pentru câte zile se face rezervarea. Voucherele de vacanță nu au crescut prețurile, tarifele la noi au rămas nemodificate.

De anul trecut, la hotelurile aparținând Societății Balneoclimaterica din Sovata a fost introdus un nou sistem de rezervare.

Sejururile se pot programa în orice lună a anului, iar pentru rezervările timpurii se aplică discounturi.

Cristina Bulbescu

The post Voucherele de vacanță au crescut cu 25% numărul rezervărilor la hotelurile din Sovata appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Voucherele de vacanță au crescut cu 25% numărul rezervărilor la hotelurile din Sovata

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.