Sport

Eșecuri identice, obiective diferite

În ultima etapă a sezonului regulat din Liga III de fotbal ambele echipe mureșene din Seria 9 au cedat cu 0-2 pe teren propriu. Aflată în subsolul clasamentului, Avântul Reghin a pierdut în fața ultimei clasate, Unirea 1924 Alba Iulia. Reghinenii coboară astfel pe penultima poziție, cu 4 puncte mai mult decât învingătorii lor, la egalitate de puncte cu Sticla Arieșul Turda, dar dezavantajați de rezultatul direct, 1-0 și 1-3. Coborârea pe penultima poziție a fost cauzată și de înfrângerea celei de-a doua echipe mureșene, Unire Ungheni 2018, 0-2 cu Sănătatea Cluj. Locul ocupat nu are importanță dealtfel, deoarece cele 6 echipe care își dispută turneul play-out pornesc de la 0 (zero), urmând ca ultimele două clasate să retrogradeze. Acest turneu se dispută tur-retur, cu 10 etape, debutează la sfârșitul săptămânii și se încheie în 28 mai. Avântul va juca în prima etapă la Soda Ocna Mureș, iar săptămâna viitoare, în 9 aprilie vor primi vizita celor de la Sănătatea Cluj.

Șanse minime de a privi în sus A doua mureșeană, Unirea Ungheni a evitat emoțiile retrogradării, urmând să dispute turneul play-off. Șansele de promovare în Liga 2 par extrem de reduse însă. Asta nu doar pentru Unirea, ci și pentru celelalte două care se află în cvartetul din care se vor alege cele două calificate la semifinalele barajului, Metalurgistul Cugir și Viitorul Cluj. A patra este câștigătoarea seriei, CS Hunedoara, echipă care a încheiat neînvinsă sezonul regulat, cu o singură remiză. Se anunță o luptă aprigă pentru promovare, câștigătoarea turneului și a doua clasată în play-off urmând să se confrunte cu fruntașele seriei 10, unde se află și alte echipe dornice de promovare. Favorite în această serie sunt echipele din Baia Mare și Oradea, cu potențial probabil superior. În play-off se dispută 9 etape în trei tururi, primele două având rolul de gazde în două din cele trei dueluri cu cele de pe locurile 3 și 4. Unirea a încheiat pe 3 și va debuta pe terenul Metalurgistului Cugir. Va juca în 9 aprilie tot în deplasare, la Cluj, iar în 16 aprilie pe teren propriu cu hunedorenii.

Post-ul Eșecuri identice, obiective diferite apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Eșecuri identice, obiective diferite

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button