Sport

FOTO: Un nou proiect ”marca UMFST”: Centru sportiv de recreere și reabilitare studențească la Platoul Cornești!

Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș sunt invitați să decidă, într-o ședință viitoare de Consiliu Local, cu privire la oportunitatea aprobării Planului Urbanistic Zonal (PUZ) aferent obiectivului de investiție ”Introducere teren în intravilanul localității și stabilire reglementări urbanistice pentru construire Centru sportiv de recreere și reabilitare studențească”.

Investiția aparține Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” din Târgu Mureș și este prevăzută a fi realizată pe strada Pădurii fără număr din Târgu Mureș, pe un versant al Platoului Cornești, iar PUZ-ul propus se află în dezbatere publică, pe pagina web a Primăriei Municipiului Târgu Mureș, www.tirgumures.ro.

Activități sportive, recuperare, recreere și învățământ

Viitorul complex va conține o clădire în care va funcționa Centrul sportiv de recreere și reabilitare, un teren de crossfit outdoor, un teren pentru beach volley, un perete de escaladă autdoor, un teren de baschet, o pistă de alergat în lungime de 200 de metri și o pistă pumptrack pentru biciclete.

”Beneficiarul dorește să realizeze pe acest amplasament un centru sportiv de recreere și reabilitare studențească destinat pentru activități sportive, recuperare, recreere și învățământ”, se menționează în documentul întocmit de către societatea SC Arhigraf SRL.

Conform sursei citate, clădirea centrului de recreere va fi echipată cu utilitățile necesare și cu parcări dimensionate corespunzător în concordanță cu funcțiunile adăpostite.

”Principalele obiective vizate prin realizarea investiției: extinderea accesului la infrastructura sportivă de agrement și la programe de reabilitare motrică și funcțională pentru comunitatea academică și locală; asigurarea de spații pentru diverse activități sportiv-recreative și de reabilitare, dotate la nivelul standardelor actuale naționale și internaționale; creșterea gradului de utilizare a centrului prin organizare de evenimente studențești și comunitare, cu tematică axată pe reabilitare prin activități sportive; extinderea accesului la infrastructura sportivă și la programe de recreere pentru comunitatea academică și locală; realizarea unui obiect de arhitectură modern și integrat mediului ambiental”, au mai arătat autorii PUZ-ului propus, arh. Octavian Lipovan, ing. Szocs Angela și ing. Adrian Cătană.

Alex TOTH

Post-ul FOTO: Un nou proiect ”marca UMFST”: Centru sportiv de recreere și reabilitare studențească la Platoul Cornești! apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: FOTO: Un nou proiect ”marca UMFST”: Centru sportiv de recreere și reabilitare studențească la Platoul Cornești!

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button