Sport

În 18 august, provocare estivală de Kangoo Jumps la Sala Polivalentă. Vezi detaliile

Asociația Kangoo Club Reghin, cu sprijinul Consiliului Județean Mureș, în parteneriat cu Kangoo Jumps Romania, organizează în data de 18 august, între orele 18.00 – 21.00,  prima ediție a evenimentului “Kangoo Jumps Summer Challenge“, la Sala Polivalentă din Târgu Mureș.

În cadrul evenimentului va fi prezentă C.E.O. Kangoo Jumps Romania, Kinga Sebestyén, care a adus fenomenul “kangoo jumps” în România în 2007, fondatoarea studiului și programelor “Kapo-sănătate pe ghete“, care “va lansa studiul pentru genunchi, unic în lume, alături de echipa de medici formată din: dr. Octav Russu, medic primar ortopedie și traumatologie, specialist în genunchi din Târgu Mureș, dr. Alin Iova, medic medicină generală, fiziokinetoterapeut, specialist în recuperare sportivă şi lipoterapie din Oradea, dr. Olivia Burta, conferenţiar, medic primar medicină de laborator și şef lucrări din Oradea, dr. Pușa Dorina Farcaș, medic primar recuperare medicală, medicină fizică şi balneologie din Oradea, dr. Andrei Feier, medic rezident, Ortopedie și Traumatologie, doctorand.

Pe partea de recuperare sportivă vor fi responsabili: Nenad Djurovic, preparator fizic din Târgu Mureș, și Kinga Sebestyén, preparator fizic din Miecurea Ciuc.

Ideea studiului a pornit de la dorința de a ajuta oamenii care nu pot face mișcare / sport din cauza diferitelor probleme apărute la genunchi.

Echipa medicală dorește să demonstreze că exercițiile pe ghete rebound, prin practicarea corectă a acestora, reduc perioada de recuperare, iar cei care nu au voie să facă sport din cauza patologiei genunchiului pot face în siguranță aceste exerciții.

Studiul “Kapo Knees“ din Târgu Mureș va fi un studiu care are ca public țintă pacienții cu afecțiuni la nivelul genunchiului.

Termenul de realizare al studiului este de 6 luni, cu începere din luna septembrie, anul curent. Participanții înscriși trebuie să ia parte la 3 antrenamente pe săptămână, îndrumați, evaluați și monitorizați de către medicii echipei.

Programul de recuperare va cuprinde antrenamente cardio, tonifiere și nutriție. Studiul se adresează tuturor acelora care au probleme cu genunchii și sunt interesați de o recuperare rapidă și sănătoasă.

Primul studiu Kapo

Primul studiu Kapo a fost efectuat în anul 2019 în Oradea, fondatorii inițiatori ai acestuia fiind: Kinga Sebestyén, dr. Alin Iova, dr. Pușa Dorina Farcaș și dr. Olivia Burta.

Studiul a durat 6 luni cu participarea a 100 de persoane care au demonstrat că practicarea exercițiilor și programelor pe ghete aduc numeroase beneficii organismului, pentru a crea/preveni/schimba obiceiurile și comportamentele de risc legate de stilul de viață în diferite boli, indiferent de sex sau vârstă.

Rezultatele studiului 2019 sunt următoarele: scăderea în greutate; scăderea țesutului adipos; scăderea țesutului cu grăsime; creșterea musculară; scăderea vârstei metabolice; îmbunătățirea hidratării; scăderea grăsimii viscerale; scăderea plicilor adipoase; îmbunătățirea posturii globale: linia taliei, a umerilor, genunchilor au fost echilibrate (postura inițială a participantului impunând o astfel de îmbunătățire).

Programul evenimentului „KANGOO JUMPS SUMMER CHALLENGE”, Ediția a I-a din data de 18 august:

În prima parte a evenimentului instructorii Kangoo Jumps din țară vor realiza un antrenament Kangoo Power, un program adresat celor care practică Kangoo Jumps din 2007 sau care s-au alăturat practicării acestui sport pe parcursul anilor (nu este recomandat începătorilor sau cei care pun pentru prima dată ghetele în picioare, dar sunt bine veniți toți ca să simtă vibe-ul coregrafiilor avansate și starea de bine de la astfel de evenimente). Aici sunt așteptați toți iubitorii și practicanții de Kangoo Jumps cu ghete proprii sau, cei care nu dețin ghetele, le pot închiria la fața locului. Ghetele disponibile pentru închiriere la eveniment sunt ghete rebound tip Kangoo Jumps.

În a doua parte a evenimentului vom prezenta structura și beneficiile studiului, prezentare susținută de dr. Octav Russu, care va vorbi despre “cum să ne menținem genunchiul sănătos”.
Dr. Alin Iova, dr. Olivia Burta, dr. Pușa Dorina Farcaș și dr. Andrei Feier vor detalia legătura dintre criteriile de includere și tot ceea ce trebuie urmărit în timpul studiului, monitorizând atent fiecare participant în parte.
În a treia parte a evenimentului participanții înscriși în studiu vor avea un antrenament demonstrativ cu Nenad Djurovic și Kinga Sebestyén.

Participanții sunt rugați să vină îmbrăcați în ținută sport, să aibă la îndemână șosete lungi din bumbac, iar participantele de sex feminin să poarte obligatoriu bustieră.

Toți cei care doresc să participe la eveniment, indiferent că vor să se bucure de prima parte a evenimentului alături de instructorii prezenți sau vor să participe la studiu, trebuie să completeze un link de înscriere care va fi disponibil pe site-ul: www.kangooclub.ro.

Încrierile încep din data de 2 august. Link-ul pentru înscriere: https://my.forms.app/form/62e78b8f84e12f378b523b96

Intrarea la eveniment este gratuită, închirierea ghetelor pentru cei care nu au este de 25 lei.

În cadrul evenimentului vor fi oferite premii prin tragere la sorți participanților care stau până la finalul evenimentului. Premiile oferite sunt:

  • Ghete kangoo jumps;
  • Rucsac;
  • Accesorii;
  • Abonamente

Detalii importante despre eveniment vor fi comunicate constant, atât pe paginile de socializare cât și în presa parteneră.

Partenerii media ai evenimentului sunt: Ardeal TV, Agerpres, Punctul,  Radio Son, Zi de Zi, Glasul Văilor, Big Sounds & Lights.

Partenerii evenimentului: dr. Octav Russu, Universitatea din Oradea: Facultatea de Medicină și Farmacie, CTS Bihor, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu – Mureș, Centrul de sănătate și Lipo terapie by dr. Alin Iova Oradea, Body Design by Shone, Nordenlor.

Sursa foto: Inta Adina (Kangoo Club Reghin) – evenimentul Euforie pe ghete – Reghin, 2021

Post-ul În 18 august, provocare estivală de Kangoo Jumps la Sala Polivalentă. Vezi detaliile apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: În 18 august, provocare estivală de Kangoo Jumps la Sala Polivalentă. Vezi detaliile

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button