Sport

Naționala de fotbal a primarilor, în cărți pentru titlul european

În perioada 4 – 10 mai 2024 se desfășoară la Leipzig, Germania, Campionatul European de Fotbal al Primarilor, competiție la care participă echipele naționale de fotbal ale primarilor din Austria, Cehia, Croația, Germania, Italia, Moldova, Polonia, România, Slovacia, Slovenia, Tirolul de Sud și Ucraina. În lotul Naționalei României se regăsesc și doi primari mureșeni, Alexandru Bexa, primarul comunei Lunca Bradului și Gabriel Mureșan, primarul comunei Apold.

România a fost distribuită în Grupa D, alături de Moldova, Croația și echipa a doua a Cehiei. Celelalte grupe sunt compuse din: Grupa A – Germania 1, Italia, Ucraina 1, Slovacia 2, Grupa B – Cehia 1, Slovenia, Polonia, Ucraina 2, Grupa C – Slovacia 1, Sud-Tirol, Austria, Germania 2.

În primul meci la acest campionat european, România a învins cu 4-0 echipa a doua a Cehiei. În urma meciurilor de calificare, România a ocupat locul 1 în grupa D, calificându-se în sferturile de finală ale Campionatului. Alături de echipa de fotbal a primarilor din România s-au calificat în sferturi Croația, din grupa D, Germania 1 și Italia din grupa A, Cehia 1 și Ucraina 2 din grupa B, Slovacia 1 și Germania 2 din grupa C.

În cea de-a doua zi a Campionatului European de Fotbal al Primarilor au continuat meciurile de calificare în toate cele 4 grupe. În grupa D, România a jucat 2 meciuri de calificare, Cu Republica Moldova, pe care l-a câștigat cu 7 la 1 și cu Croația, pe care l-a câștigat cu 6 la 1

Semnifinala împotriva Croației

Următorul hop a fost în optimi unde Naționala României a înfruntat reprezentativa țării gazdă pe care a învins-o cu scorul de 6-0, urmând ca joi, 9 aprilie  să joace pentru un loc în finală împotriva echipei Croației.

Sursă foto: www.acor.ro

(Redacția)

Post-ul Naționala de fotbal a primarilor, în cărți pentru titlul european apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Naționala de fotbal a primarilor, în cărți pentru titlul european

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button