Sport

Răsturnări de situație în etapa a IX-a a LNBM

Sâmbătă, 18 noiembrie s-a disputat cea de-a IX-a etapă din Liga Națională de Baschet Masculin (LNBM). După un start de meci ratat, echipa de baschet masculin din cadrul CSM Târgu Mureș a reușit să revină de câteva ori de la o diferență de câteva cifre, a egalat o dată, dar nu a reușit să preia și conducerea.

Potrivit CSM Târgu Mureș, rezultatul final este următorul:

CSM Târgu Mureș – FC Argeș Pitești: 81-85 (17-25, 19-20, 21-19, 24-21)

Marcatorii din cadrul meciului au fost următorii: Jeremic 15 (3×3), Martinic 15 (3×3), Sánta 13, Person 12, Gajovic 9 (1×3), Borșa 8, Lowrance 6 și Paliciuc 3 (1×3). Au mai jucat și Bölöni și Nistor.

„Oaspeții au început furibund meciul din Sala Sporturilor `Simon Ladislau`. Fometescu a reușit trei aruncări la rând de la distanță și astfel, tabela a arătat 2-9 în minutul 4”, se precizează pe pagina CSM.

Ulterior, echipa s-a apropiat la 5 puncte printr-o triplă semnată de Martinic. Cele două coșuri marcate de Sánta au adus scorul la 4 puncte diferență, însă finalul de sfert a aparținut oaspeților.

Mureșenii au reușit un parțial de 7-0 cu masterdunk-ul lui Borșa, fiind din nou la 4 puncte diferență, dar pauza mare i-a prins cu -9 puncte.

„Triplele lui Jeremic și Gajovic ne-au adus din nou aproape, la o posesie, dar nu am reușit să egalăm, iar Fometescu a nimerit din nou coșul de la distanță. Diferența a stagnat mult timp în favoarea piteștenilor, finalul sfertului trei venind la scorul de 57-64”, se mai precizează pe pagina CSM.

Potrivit sursei citate, sala zgomotoasă și aproape plină le-a dat mureșenilor un impuls la începutul ultimului act și până în mijlocul sfertului. Aceștia au reușit să recupereze, ajungând încă o dată la o singură posesie. Din păcate, căpitanul echipei, Sánta Szabolcs a fost scos de pe teren cu cinci greșeli personale, însă bucuria a venit prin aruncarea de la distanță din partea lui Jeremic, iar după 0-0, tabela a arătat din nou egalitate: 73-73.

În ultimele 95 de secunde nu era totul pierdut, venind o nouă aruncare care nu s-a concretizat și astfel, oaspeții s-au distanțat iarăși la 9 puncte.

Tripla lui Paliciuc și cele două libere marcate de Lowrance i-au adus pe mureșeni înapoi în joc, ba mai mult, la o repunere bine gestionată de antrenorul George Trif, Jeremic a fost foarte aproape de un coș cu fault, dar mingea nu a vut să cadă în inel. Jeremic a ratat una dintre libere, iar adversarii au gestionat bine finalul de joc.

„Piteștiul este o echipă foarte bună, știam asta de la bun început. Nu degeaba sunt pe locul II, la egalitate cu Oradea în clasament. Au un sezon foarte bun și au un lot bine structurat și complet. Am jucat destul de bine zic eu, cu multă energie, dar ne-am pierdut concentrarea și acest lucru s-a văzut. Când ne-am apropiat, din păcate, nu am putut trece peste. Sunt iarăși puțin supărat pentru felul în care am început meciul. Le-am lăsat prea multe aruncări deschise pe început de meci. Ei au prins ritmul și au avut un procentaj foarte bun la 3 puncte în prima parte a meciului și a trebuit să alergăm după ei. Asta este, muncim în continuare. Ne așteaptă doar meciuri grele. Ne adunăm și încercăm să câștigăm următorul meci. Niciun meci nu va fi ușor, este o competiție lungă și foarte grea”, a declarat antrenorul George Trif.

Acesta a fost al doilea meci de baschet consecutiv în care echipa mureșeană a avut cinci fault-uri foarte repede acumulate.

„Da. Din păcate este mai greu. Cu Jakob, cu românii. Dacă îl scot pe el trebuie să bag un fundaș român și pe Jakob în teren. Regula cu doi români… nu pot spune că nu-i avantajează, dar este destul de greu de manageriat acest lucru”, a mai adăugat antrenorul.

„Din păcate, astăzi am repetat câteva greșeli din ultimele meciuri cu pierdearea unor puncte și cu revenirea ulterioară. Aceste tipuri de greșeli nu trebuie să le mai repetăm”, a declarat jucătorul Goran Martinic.

Diana CĂRBUREAN

Sursa foto: Kádár Csongor Krisztián

Post-ul Răsturnări de situație în etapa a IX-a a LNBM apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Răsturnări de situație în etapa a IX-a a LNBM

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button