Sport

VIDEO: Patinoar multifuncțional la Târgu Mureș: „Lucrările sunt într-un stadiu avansat”

La data de 20 iulie, conducerea Clubului Sportiv „Mureșul” din Târgu Mureș, a informat, prin intermediul unui anunț publicat în cotidianul Zi de Zi, că a fost emisă Autorizația de Construire (AC) cu numărul 46 din 23 februarie 2023, privind executarea lucrărilor de construire pentru „Amenajare patinoar artificial acoperit cu instalațiile aferente – Continuare și finalizare lucrări de construcții autorizate prin AC 433/2008 și AC 261/2011”.

Astfel, directorul Clubului Sportiv „Mureșul” din Târgu Mureș, Cosmin Iuliu Pop, a oferit mai multe informații pentru cotidianul Zi de Zi, cu privire la stadiul lucrărilor asupra patinoarului care se află în proximitatea Sălii Polivalente din municipiu.

 „La patinoar, în momentul de față se execută lucrări de către câștigătorul licitației, făcute de Compania Națională de Investiții (CNI), pentru finalizarea lucrărilor de construție la patinoarul artificial acoperit. Lucrările sunt într-un stadiu avansat, iar dacă finanțarea de la CNI va fi una continuă, fără întreruperi, (cum a fost și în anul precedent, de exemplu, trei luni în care nu au fost bugetate lucrările CNI), atunci lucrările se vor termina în acest an conform planului de construcție”, a declarat acesta.

Bază sportivă multifuncțională

Patinoarul artificial va fi o bază sportivă multifuncțională, având în principal funcțiunea de patinoar, gheața fiind existentă undeva la 10-11 luni pe an, o lună pe an fiind nevoie de revizii tehnice. Cu anumite ocazii, când vor avea loc evenimente sportive, această suprafață de gheață poate fi acoperită cu un parchet și se vor putea desfășura și alte competiții, din alte ramuri sportive.

„Împreună cu Sala Polivalentă, ne-am gândit ca patinoarul să fie de exemplu sala de antrenamente, iar Sala Polivalentă să fie sala de competiție, sau chiar invers. Va fi deschis și publicului larg, dar încă nu știm programul, pentru că încă nu se cunoaște gradul de ocupare, momentan. Vă pot da exemplul Bazinului Olimpic. La început am putut avea un program mult mai generos pentru publicul larg, dar în acest moment, cererea cluburilor sportive este atât de mare, încât după ora 14:00, publicul larg nu mai poate intra. Doar dimineața de la 6:00, până la ora 14:00. Atât în Bazinul Olimpic, cât și în Patinoar, pioritare vor fi cursurile sportive. Vom face tot posibilul să fie program și pentru publicul larg, deorece ne dorim să vină copiii, să patineze, ca și agrement, și să ne îndrăgostească de gheață”, a mai declarat acesta.

Diana CĂRBUREAN

Post-ul VIDEO: Patinoar multifuncțional la Târgu Mureș: „Lucrările sunt într-un stadiu avansat” apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: VIDEO: Patinoar multifuncțional la Târgu Mureș: „Lucrările sunt într-un stadiu avansat”

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button