Știri

OPINIE. Claudiu, mai bine plângi tu decât un oraș întreg!

În ultima vreme, diverși interpuși încearcă să ne transmită lucruri de tot râsul, referitoare la impactul sau aprecierile postărilor care au în prim plan autoritățile locale din municipiul Tîrgu Mureș. Cum primarul e dispărut de ani buni din peisaj, doar subiectul romilor ce-l mai resuscitează periodic, evident că toți fac referire la cele ale consilierului personal. Bine, nu scrise de el, ci de careva din gașca de comunicatori ai primăriei Tîrgu Mureș, plătiți cu sume enorme din bani de la buget.

Ba mai mult, se plângea recent într-o postare (n.r. – prin cei care-i scriu textele) cum că este “jignit și linșat mediatic”. Făcea asta referitor la cazul în care a fost amendat cu 2.000 de lei “pe nedrept” că s-a dus la restaurant la neamuri să petreacă de Paști, în timp ce majoritatea târgumureșenilor stăteau cuminți în case respectând regulile.

Cum spuneam, se pare că cei care-i scriu postările pe facebook îl amăgesc cu povești de genul “Șefu’, stai liniștit, nu vezi că tu ai sute de likeuri și ei când scriu de tine doar câteva zeci“. Nimic mai fals. Trecând peste faptul că toate postările consilierului sunt promovate la greu, deși nu știu cum își permite asta din venitul de bugetar, impactul acestora este cu siguranță infinit mai mic decât cel al postărilor noastre.

Explicația likeurilor este una simplă, dacă cele câteva sute de aprecieri de la postările lui reprezintă aproape sigur și numărul de târgumureșeni care-l iubesc (n.r. – care l-ar vota), sunt și cel mai probabil date de aceleași persoane la toate postările. În schimb, la postările noastre referitor la el, impactul este în medie între 30 și 50 de mii de vizualizări, în funcție de gravitatea tâmpeniei făcută de el; deși numărul celor care dau like nu depășeşte în mod constant câteva zeci, este și normal, că doar, pentru Dumnezeu, cum să apreciezi prostia și nesimțirea.

Vorba celor de la GCS, pentru o corectă informare, publicăm datele de trafic obținute de portalul și pagina noastră în luna aprilie 2020, date care pot fi verificate public pe trafic.ro.

TRAFIC Ardealnews.ro – martie 2020 – 441.099
unici / 2.715.000 page views

TRAFIC MuresStiri – martie 2020 – 368.200 post reach / 3.424.000 interactiuni

Deci, cam așa stau lucrurile adevărate privind impactul postărilor. Iar referitor la “jigniri și linșajul mediatic”, îți transmit două vești ca-n povești, una bună și una mai puțin bună. Singura bucurie a ta este că doar la noi ești tras la răspundere, pe restul reușind cumva să-i cumperi, probabil tot din bani publici, dar o facem doar pentru că te afli într-o funcție publică, plătit din bani de la buget și în care îți bați joc de alți bani de la buget, enorm de mulți.

Sper că te-ai prins că până acum nu ți-am spus vestea bună, ea find una evidentă: nimeni de la noi nu va mai scrie ceva despre tine după ce dispari din funcția publică în care ai fost numit, nicidecum ales prin vot democratic de comunitate. Și acum vestea bună: nu are nimeni nimic personal cu tine, ci cu postul ocupat, poziție din care îți bați joc de târgumureșeni zilnic, de peste 10 ani. Vestea mai puțin bună e că zilele tale în fruntea primăriei sunt numărate, în câteva luni ieșim la vot și vom vedea câte likeuri o să primești ?

PS – Așa cum i-am spus deja și unei peneliste aspirantă la poziția ta, proaspătă investitoare în media mureșeană, degeaba cumperi cu bani puțini și vrei promovare mare. Nu mai ascultați sfaturile celor care vă perie contracost ?

Maria Silvia / Foto: colaj


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: OPINIE. Claudiu, mai bine plângi tu decât un oraș întreg!

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button