Știri

Pregătiri în Săptămâna Mare pe Valea Gurghiului

Specific acestei zone, femeile fac cocă cu ceapă, un preparat numa bun pentru zilele de post. Iar pentru masa de Paști femeile fac cocă cu brânză și ceapă (amestecată).
În satul Toaca, comuna Hodac, județ Mureș, unde gospodinele de aici au frământat aluatu din zori pentru tot felu de copturi pentru Sf. Paști. Aluatu se frământă până se asudă grinda! Așe se zice pe aici. Tot femeile se ocupă și de focul din cuptor.
Pregătiri în Săptămâna Mare pe Valea Gurghiului at


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Pregătiri în Săptămâna Mare pe Valea Gurghiului

Credit autor: Punctul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button