PROTEST in fata la primaria Tirgu Mures!

protest in fata la primaria tirgu mures

Peste 30 de locatari ai Azilului de noapte din Tg.Mureș au protestat ieri în fața Primăriei Tg.Mureș.

Amenințați că vor fi evacuați joi, atunci când încep lucrările de reabilitare a azilului, locatarii au ieșit azi în stradă, în speranța că măsura va fi amânată până în luna martie:

„Am cerut amânarea măsurii până în martie, atât verbal cât și în scris și am cerut și ca familiile să beneficieze de locuințe sociale temporare, timp în care cei apți de muncă vor munci.”

Aceștia reclamă faptul că nu au fost înștiințați din timp și că locurile de muncă oferite de primărie sunt în alte localități:

„Anunțul este ilegal pentru că a fost făcut înainte cu două săptămâni. Trebuia să fim anunțați cu minimum trei luni înainte, astfel încât cei cu handicap să economisească bani din pensii sau ca cei care muncim să economisim în vederea închirierii unui spațiu locativ. Printre noi se află persoane cu boli grave și chiar copii, indivizi care nu pot să lucreze și nu se pot descurca, ei nu pot fi aruncați în stradă. Pe avizier s-a afișat un anunț conform căruia ne-au fost găsite locuri de muncă. Nu putem fi obligați să ne părăsim locul de muncă din oraș în favoarea unuia din Râmnicu Vâlcea urmând ca mai apoi să revenim.”

În replică, Primăria susține că locatarii azilului au fost înștiințați din timp de începerea lucrărilor, dar o parte refuză să părăsească locația și amenință cu plângeri, proteste și greva foamei.

Sursa: radiomures.ro / Foto: Vlad Todoran


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: PROTEST in fata la primaria Tirgu Mures!

Credit autor: ms.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.