Știri

TRAGEDIE. Ce sanse de supravietuire avea adolescentul care A MURIT la complexul „Weekend”! VIDEO

Probleme grave ies la iveală…

Va reamintim ca ieri după-amiază, in complexul Weekend din Tirgu Mures, a avut loc un incident grav, un adolescent si-a pierdut viata. Dumnezeu să-l odihnească în pace.

Cum s-a petrecut tragedia…

Conform martorilor, un baiat in varsta de 15 ani, aflat cu prietenii la strand, a obosit in timp ce înota in bazinul mare din complexul Weekend.

Unul dintre prietenii care-l însoțea, sustine ca se afla lângă el in acel moment, chiar a fost tras la fund de catre acesta, dar a reusit sa se elibereze. A strigat dupa ajutor, dar nu a fost auzit. Au trecut circa 10 minute pana cand a fost gasit si scos din apa, conform acelorași martori.

A fost resuscitat cateva minute de doua persoane aflate in zona, care au aplicat inclusiv manevre de respiratie gura la gura, pana la sosirea echipajelor de salvare.

Dupa aproximativ 20 de minute tanarul a raspuns manevrelor de resuscitare aplicate de echipajul SMURD sosit, ulterior fiind intubat si transportat la spital.

Din pacate, conform unor surse din familia victimei, adolescentul a decedat la spital.

Putea fi salvat adolescentul?…

Mureșenii, in special cei prezenți la momentul tragediei, sunt revoltați si acuza administratorul complexului (primăria Tirgu Mures) de lipsa de interes in privinta securității persoanelor.

Aceștia povestesc ca la momentul producerii tragediei nu ar fi existat niciun salvamar in zona.

Interventia de la punctul de prim ajutor din complex, sectie despre care nu am aflat pana in acest moment de cine e asigurata, ar fi fost de genul: „Ce m-a socat, a fost trusa de prim ajutor a personalului aflat in incinta complexului pentru a oferii prim ajutor. A venit o tipa, foarte panicata si aproape plangand, cu o cutie de carton… inauntru cu un…. tensiometru”, povestește un martor ocular.

Oamenii mai sunt revoltați și din cauza sistemului de sonorizare din cadrul complexului care a funcționat la volum maxim, fapt ce ar fi dus la neauzirea strigătelor de ajutor, timp de minute bune.

Totodata, personal din domeniul medical atrage atenția asupra unui factor important care ar fi putut acorda o șansă în plus victimei.

Aceștia susțin că la intervenție a fost trimis un echipaj SMURD care are masina localizată la unitatea de Pompieri de pe strada Horea din Tirgu Mures, deși putea fi trimisă o ambulanță SAJ de la stația de salvare aflată chiar la intrarea in complexul Weekend.

Astfel, timpul de intervenție a salvatorilor a crescut de la 1 minut, necesar celor de la SAJ pentru a ajunge sa salveze victima, la câteva minute cât le-a luat celor veniti de la câțiva kilometri. Atunci când fiecare secundă conteaza…

Ancheta polițiștilor trebuie să stabilească acum cum s-a produs tragedia şi dacă se putea interveni mai repede.

MS / Foto: captura video


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: TRAGEDIE. Ce sanse de supravietuire avea adolescentul care A MURIT la complexul „Weekend”! VIDEO

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button