AdministrațieSănătateSocialȘtiri

CORONAVIRUS | Ludovic Orban: România a luat încă din primul moment măsuri extrem de serioase de combatere a epidemiei cu noul coronavirus

Premierul Ludovic Orban a declarat că România a luat încă din primul moment măsuri extrem de serioase de combatere a epidemiei cu noul coronavirus:

 ”Pe 25 sau 26 februarie, în România era un caz, în Spania erau două cazuri, în Franţa erau câteva cazuri.
Uitaţi-vă la numărul de cazuri de astăzi din România, un pic peste o mie, dar dacă luăm în calcul şi vindecaţii, avem sub o mie de pacienţi bolnavi de COVID, în timp ce în celelalte ţări numărul de persoane de infectate este de ordinul zecilor de mii.
România încă din primul moment a luat măsuri extrem de serioase. Readuc aminte că după anul nou chinezesc, în care practic au venit în România mii de cetățeni din China, nu a existat nicio îmbolnăvire.

România a mai avut o specificitate care nu a existat în alte țări europene. În România s-au întors peste 200.000 de români, cei mai mulți din țări grav afectate de epidemie, cu mii și zeci de mii de cazuri. Dacă nu am fi luat măsurile severe de carantinare, fie de carantină instituționalizată, fie de izolare la domiciliu, răspândirea ar fi fost foarte mare în România.

Am introdus obligativitatea derulării anchetelor epidemiologice rapide, în jurul fiecărui caz diagnosticat, măsură care,de asemenea, a limitat răspândirea virusului. Am luat aproape toate măsurile înaintea altor țări care erau mai afectate de epidemia de coronavirus.

Vă aduc aminte închiderea școlilor, și iată că închiderea școlilor a dat rezultate. Exceptând primele cazuri care au apărut în Timișoara, ulterior nu mai există niciun caz de elev care să fi fost diagnosticat, cel puțin după informațiile pe care le am eu în momentul de față.

Protejarea persoanelor în vârstă a fost o preocupare guvernului, încă de la începutul declanșării epidemiei. Numărul de cazuri de îmbolnăviri la persoane în vârstă este foarte mic în raport cu numărul de cazuri din toate celelalte țări europene.”

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button