Administrație

Europarlamentare 2019, rezultate. PSD pierde teren preţios la Sighişoara

Cotidianul Zi de Zi vă prezintă rezultatele finale înregistrate duminică, 26 mai, la nivelul municipiului Sighişoara, cu ocazia alegerilor europarlamentare.

Potrivit informaţiilor furnizate de Biroul Electoral Judeţean Mureş, la Sighişoara, din cei 28.438 de alegători înscrişi în lista electorală permanentă şi în copia de pe lista electorală specială, au votat 12.912 de alegători, rezultând astfel o prezenţă la urne de 45,4%.

PSD UDMR, sub „tăvălugul” PNL USR-PLUS

În ceea ce priveşte modul în care au ales locuitorii municipiului Sighişoara, în urma numărătorii voturilor consemnăm următoarele rezultate:

29,28% – PNL (3.730 de voturi);

26,51% – USR-PLUS (3.332 de voturi);

12,15% – PSD (1.527 de voturi);

11,01% – UDMR (1.384 de voturi);

7,03% – Pro România (884 de voturi);

3,99% – PMP (502 de voturi);

3,13% – ALDE (393 de voturi);

1,54% – Peter Costea (194 de voturi);

5,36% – alte partide/alţi candidaţi independenţi, fiecare cu sub 1%.

În prezent, la nivelul Primăriei şi a Consiliului Local Sighişoara funcţionează o alianţă între PSD şi UDMR (funcţia de primar este ocupată de social-democratul Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, iar cea de viceprimar de Toth Tivadar, reprezentant UDMR), iar mandatele de consilieri locali sunt împărţite între următoarele formaţiuni politice: 7 mandate pentru PSD, 6 pentru UIPS, 3 pentru UDMR şi 3 pentru PNL.

Va migra electoratul sighişorean spre dreapta politică în 2020?

Fief tradiţional al social-democraţilor, fapt relevat de rezultatele alegerilor locale din ultimele două decenii, municipiul Sighişoara este aproape de o cotitură istorică, respectiv deplasarea opţiunii electoratului spre dreapta eşichierului politic.

Chiar dacă la alegerile locale din anul 2020 datele ecuaţiei vor fi cu totul altele, rezultatele scrutinului europarlamentar din 26 mai 2019 sunt de natură să îi pună serios pe gânduri pe liderii social-democraţi din Sighişoara, localitate care în cazul menţinerii trendului „pro PNL şi pro USR-PLUS” s-ar putea să iasă definitiv de pe harta succeselor PSD din judeţul Mureş.

Alex TOTH

 

 

Post-ul Europarlamentare 2019, rezultate. PSD pierde teren preţios la Sighişoara apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Europarlamentare 2019, rezultate. PSD pierde teren preţios la Sighişoara

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button