Administrație

Peste 8 milioane de lei pentru refacerea podurilor afectate de inundații în Mureș

Banii au fost alocați în ședința de Guvern din această săptămână din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului.

Pentru județul Mureș a fost alocată suma de 8, 2 milioane de lei, care va acoperi lucrări de refaceri a podurilor și podețelor din: Aluniș, Batoș, Beica de Jos, Brâncovenești, Deda, Fântânele, Hodoșa, Ideciu de Jos, Lunca, Măgherani, Ogra, Solovăstru, Suseni, Vătava, Reghin și un pod de pe DJ 153 C (Gurghiu).

Prefectul județului Mureș, Mircea Dușa:

Am dorit să am o discuție cu domnii primari și cu reprezentanții autorităților care trebuie să emită avizele necesare, având în vedere că timpul este scurt, ca urgent să demareze procedurile pentru a începe execuția lucrărilor, mai ales că unele sunt lucrări de anvergură, cum este podul de pe DC 153 C sau podul de la Fântânele. Este important să se elibereze autorizațiile de construcție, conform procedurii de urgență și, ulterior, să se obțină și celelalte avize și autorizații necesare.

Primarii mureșeni susțin că sunt pregătiți pentru demararea procedurilor, dar sunt îngrijorați că vor avea piedici birocratice.

Primarul comunei Solovăstru, Chirilă Tătar:

Cei de la Natura 2000 îngreunează foarte mult aceste investiții. Aceeași problemă o am în intravilan, pe un PUG aprobat în 2011 și avizat de cei de la mediu, iar ulterior, mă direcționează către Natura 2000. Îi pun pe oameni într-o situație foarte proastă.

În următoarea perioadă Guvernul va emite o altă hotărâre, pentru acoperirea sumelor necesare refacerii infrastructurii rutiere afectate de inundații.

Raluca Cret

The post Peste 8 milioane de lei pentru refacerea podurilor afectate de inundații în Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Peste 8 milioane de lei pentru refacerea podurilor afectate de inundații în Mureș

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button