Primăria Brașov va achiziționa 32 de autobuze electrice

primaria brasov va achizitiona 32 de autobuze electrice

Primarul Brașovului, George Scripcaru, și reprezentantul unei companii cehe au semnat contractul pentru achiziția de către municipalitate a 32 de autobuze electrice.
Contractul este în valoare de 75,55 milioane lei, iar prima tranșă de autovehicule va trebui să sosească în cel mult 9 luni, în timp ce întreg lotul va trebui să fie la Brașov în 18 luni.

Primarul George Scripcaru:


Reprezentantul companiei cehe, Jindrich Chudy a făcut o scurtă prezentare a autobuzelor:

Acest autobuz electric are 12 metri lungime, poate transporta mai mult de 100 de persoane și este destinat traficului urban. Autonomia este de peste 200 de kilometri iar puterea motorului este de 160 de kilowați.

Autobuzele vor putea fi încărcate lent, în garaj, însă și rapid, în stații. Pentru aceasta, compania furnizoare de energie electrică desfășoară deja o serie de lucrări pentru a putea avea puterea necesară în stațiile RAT.

Primăria Brașov a vrut să achiziționeze și 20 de autobuze hibrid, însă la licitația organizată pentru acestea nu s-a prezentat nimeni.
În aceste condiții, autoritățile poartă negocieri cu Fondul de Mediu pentru ca și aceste 20 de autobuze să poată fi total electrice și să se organizeze o licitație în acest sens.

The post Primăria Brașov va achiziționa 32 de autobuze electrice appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Primăria Brașov va achiziționa 32 de autobuze electrice

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.