Cultură

Învățământul liceal agricol, mai puțin atractiv pentru absolvenții de gimnaziu din Mureș

Acesta este unul din motivele pentru care astăzi, la Colegiul Agricol ”T. Săvulescu” din Tg. Mureș s-a organizat Ziua porților deschise, fiind prezenți elevi de clasa a VIII- a de la gimnaziile ”Al. Ioan Cuza” și ”N. Bălcescu” din Tg. Mureș, Ungheni, Band și Nazna
Aceștia au făcut un tur al școlii și le-au fost prezentate laboratoarele și cabinetele de industrie alimentară, contabilitate, informatică, biologie, zootehnie, ferma didactică, toate dotate cu echipamente noi și performante.

Cei mai mulți dintre elevi nu s-au arătat interesați să urmeze cursurile acestui liceu, de la toamnă:


La masa rotundă organizată la colegiu, au participat reprezentanții APIA, Direcția Silvică, Inspectoratul școlar, Direcția Agricolă și unele companii cu activități în zona agricolă.

Directorul Colegiului Agricol ”T. Săvulescu” din Tg. Mureș”, Viorel Socol, a insistat pe ideea de a informa corect elevul asupra opținunilor sale școlare:

Un tânăr, un absolvent de școală general, nu este neapărat obligatoriu să acceadă la liceu și la facultate și după aceea să se întrebe ce va face pe viitor. Poate să se întrebe înainte, să urmeze și o școală profesională, să aibă o meserie. Și asta vrem noi să facem, de aceea v-am invitat și pe dumneavoastră, partenerii noștri în educație, ca să ne sfătuim ce am putea face noi pentru dumneavoastră, dumneavoastră pentru noi, și toți pentru absolvenții de gimnaziu.

Oferta educațională 2019-2020 a Colegiul Agricol ”T. Săvulescu” din Tg. Mureș cuprinde 6 clase la liceu la zi de clasa a IX-a la profilurile Economie, Industrie alimentară, Protecția mediului și Agricultură: agroturism și veterinar.
De asemenea, funcționează o clasă de seral și una profesională, respectiv una de învățământ postliceal.

Valeriu Russu

The post Învățământul liceal agricol, mai puțin atractiv pentru absolvenții de gimnaziu din Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Învățământul liceal agricol, mai puțin atractiv pentru absolvenții de gimnaziu din Mureș

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button