MICROPOLIS, magia filmului la Casa de Cultură „Eugen Nicoară”

micropolis magia filmului la casa de cultura eugen nicoara

Luni, 5 august, a debutat la Casa Municipală de Cultură „Eugen Nicoară” proiectul complementar evenimentului ”Pădurea Rotundă” intitulat MICROPOLIS, cu o primă proiecție de film, ”Cold War”, în regia lui Pawel Pawlikoski, Premiul pentru cel mai bună regie, Cannes 2018. Proiecțiile continuă în această seară, ora 18:00 cu filmul maghiar ”Sunset/ Apusul”, în regia lui László Nemes, Premiul FIPRESCI, Veneția IFF 2018.

1913, Budapesta, în inima Europei. Tânăra Irisz Leiter ajunge în capitata Ungariei sperând să se angajeze ca croitoreasă în legendarul magazin de pălării care a aparținut răposaților ei părinți. Cu toate astea, este refuzată de Oszkár Brill, nou proprietar. Cât magazinul se pregătește de vizita unor oaspeți extrem de importanți, un domn o abordează pe Irisz căutând un anumit Kálmán Leiter. Tânăra refuză să plece din oraș și alege să meargă pe urmele lui Kálmán, unica ei legătură cu un trecut pierdut. Căutarea o poartă pe străzile întunecate ale Budapestei unde singurul loc luminos din această perioadă care fierbe pe muchia unui război iminent, este magazinul de pălării Leiter.

MICROPOLIS aduce reghineninlior în perioada 5-11 august cinci dintre cele mai importante și premiate filme ale anului 2018, în parteneriat cu Caravana Les Films de Cannes à Reghin. Programul mai include un concert plin de energie marca ”Oamenii Dimineții” și o serie de ateliere de artă dedicate celor mici.

Proiecțiile au loc, de luni până vineri, începând cu ora 18:00. la Casa Municipală de Cultură „Eugen Nicoară“ Reghin, iar intrarea este liberă.

Post-ul MICROPOLIS, magia filmului la Casa de Cultură „Eugen Nicoară” apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: MICROPOLIS, magia filmului la Casa de Cultură „Eugen Nicoară”

Credit autor: Alin Zaharie.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.