Cultură

Tg.Mureș: conceptul ”University to Business” ajută studenții să devină antreprenori

Conceptul ‘University to Business – U2B’ prin care se doreşte crearea unei relaţii între studenţi şi mediul economic a fost lansat în cadrul celei de-a noua ediţii a Academiei Internaţionale de Vară BEST (Boost your Entrepreneurship Skills in Transylvania).

Evenimentul este găzduit de Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) din Târgu Mureş în această săptămână și la el participă peste 40 de studenţi din Franţa, Republica Moldova, Ucraina şi România.
Potrivit organizatorilor, UMFST, conceptul U2B lansat cu această ocazie este considerat cel mai bun exemplu de proiect educaţional intensiv în domeniul antreprenoriatului.

În cadrul evenimentului de la UMFST Târgu Mureş vor mai fi prezentate o serie de iniţiative inovatoare pentru sporirea excelenţei, un proiect pentru cunoaşterea şi exploatarea moştenirii culturale, modul în care se face transferul de know-how antreprenorial în educaţia vocaţională, un portal unic pentru relaţia cu mediul economic şi soluţii digitale de optimizare a proceselor în implementarea proiectelor U2B, precizează sursa citată.

Conceptul University to Business – U2B este iniţiat si dezvoltat de către Societatea Antreprenorială Studenţească (SAS) a UMFST, împreună cu Compartimentul de Relaţii cu Piaţa Muncii (CRPM) a universităţii, prin care se acordă o atenţie deosebită relaţiei cu mediul economic, printr-o abordare activă în scopul creării de parteneriate şi proiecte durabile.

Printre speakeri se regăsesc profesorul Jean-Claude Million de la Universitatea din Strasbourg, co-preşedinte fondator BEST-ISA, conf. univ. dr. Liviu Ciucan-Rusu, de la UMFST Târgu Mureş, co-preşedinte fondator BEST-ISA, prof. univ. dr. William Au, conf. univ. dr. Daniel Ştefan, conf. univ. dr. Daniela Ştefănescu, lector univ. dr. Lia Conţiu şi Vasile Daniel Ştefan, co-fondator al platformei U2B şi drd. Mihai Timuş, coordonatorul Platformei U2B.

Dintre cei 46 de studenţi participanţi la Academia Internaţionala de Vară BEST, 17 sunt de la UMFST Târgu Mureş, 20 de studenţi sunt din Franţa, şase studenţi din Republica Moldova şi trei studenţi din Ucraina.

The post Tg.Mureș: conceptul ”University to Business” ajută studenții să devină antreprenori appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Tg.Mureș: conceptul ”University to Business” ajută studenții să devină antreprenori

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button