Economie

Primăria Tg. Mureș renunță la unele proiecte culturale pentru investiții

Bugetul din acest an al municipiului este aproape identic cu cel din 2018. Nu este mai mare, astfel că Primăria renunță la proiectele culturale.

Există bani de salarii, cheltuieli curente, investiții și cofinanțare a proiectelor europene, susține purtătorul de cuvânt al Primăriei Tg. Mureș, Cosmin Blaga:

Renunțăm la acțiunile mari artistice, ca resursele pentru lucrări de investișii, fonduri europene, să nu fie afectate. Banii prevăzuți pentru partea de cofinanțare, în jur de 20 de milioane de lei, pentru proiectele europene pe care Primăria deja le-a contractat, sunt asigurați: lucrările de pe Podul Mureș, reabilitare la trei școli și urmează partea de achiziții de autobuze. Avem deci bani asigurați pentru funcționare, salarii și cheltuieli, pentru salubitate deasemenea serviciile sociale au întotdeauna prioritate.

Dosarele depuse pentru concursurile de proiecte nu vor avea de suferit, afirmă Cosmin Blaga, care adaugă că e posibil ca plățile să se facă cu anumite întârzieri, în funcție de încasări, care sunt acum de 70 %.
Cosmin Balga mai spune că anul acesta se vor mai reabilita străzi, care vor avea benzi suplimentare de circulație pentru a descongestiona traficul, și se vor crea 300 de locuri de parcare la Spitalul Clinic Județean de Urgență și în zona centrală.

Valeriu Russu

The post Primăria Tg. Mureș renunță la unele proiecte culturale pentru investiții appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Primăria Tg. Mureș renunță la unele proiecte culturale pentru investiții

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button