Papa Francisc începe vineri o vizită apostolică în România

papa francisc incepe vineri o vizita apostolica in romania

Papa Francisc începe vineri o vizită apostolică în România, Bucureştiul constituind prima etapă a vizitei de trei zile a Suveranului Pontif în ţara noastră.

Desfăşurată sub genericul ‘Să mergem împreună!’, la 20 de ani de la vizita istorică a Papei Ioan Paul al II-lea, vizita de stat, pastorală şi ecumenică a Papei Francisc în România include, în prima zi, întâlniri cu autorităţile politice şi societatea civilă, cu conducerea Bisericii Ortodoxe Române şi Sfânta Liturghie din Catedrala ‘Sfântul Iosif’.

Papa Francisc îi va saluta pe români în prima zi a vizitei sale în România, în jurul a două catedrale, cea ortodoxă, aflată în construcţie, unde va rosti rugăciuna „Tatăl nostru”, şi cea catolică, unde va oficia prima liturghie pe pământ românesc.

În faţa Catedralei Naţionale, de pe Dealul Arsenalului, alături de patriarhul Daniel, Papa va rosti salutul pascal ‘Hristos a înviat’. Catedrala Romano-Catolică Sf. Iosif va fi înconjurată pe străzile din vecinătate de 25.000 de credincioşi care s-au înscris şi au primit bilet gratuit pentru eveniment. Slujba din catedrală, oficiată de Papă în rit latin, va putea fi urmărită pe 15 ecrane, montate pe străzi şi în Piaţa Revoluţiei.

Altarul cu scaunul papal și interiorul Catedralei Sf Iosif la Sf. Liturghie (Foto: Papa la București)

Altarul cu scaunul papal și interiorul Catedralei Sf Iosif la Sf. Liturghie (Foto: Papa la București)

Catedrala Romano-Catolică Sf. Iosif a fost vizitată în decursul celor 144 de ani de la sfinţire de doi papi, Ioan al XXIII-lea, pe când acesta era ambasador al Vaticanului în Bulgaria, şi Ioan Paul al II-lea, primul papă în funcţie, care a vizitat România în 1999. Aşadar, în această seară, prin uşile catedralei, va intra pentru a treia oară un papă, spre bucuria comunităţii catolice din Bucureşti, care este păstorită de arhiepiscopul Ioan Robu.

La Catedrala Sf. Iosif se află mai multe relicve, cele mai importante sunt un fragment din Crucea Mântuitorului, un spin din coroana lui Iisus şi o mică fiolă cu sângele Papei Ioan Paul al II-lea, cinstit ca sfânt de catolici. Pentru slujba din această seară, a fost montată şi o scenă în Piaţa George Enescu, unde va avea loc după încheierea liturghiei, un program artistic, susţinut, printre alţii, de Corul Madrigal, Orchestra Simfonică Bucureşti şi monica Anghel. La venirea şi la plecarea de la catedrală, Papa Francisc se va plimba printre credincioşi, cu papamobilul şi îi va saluta.

Circa 900 de pelerini din vestul țării pleacă, azi, cu un tren special pentru a ajunge Șumuleu Ciuc, la întâlnirea cu Papa Francisc. Garnitura are 13 vagoane și pleacă de la Timişoara la ora 14 şi 30 de minute şi opreşte în 3 locuri în judeţul Arad. Printre pelerinii care vor urca în stația Radna se numără și părintele Andreas Reinholz, preotul paroh al Basilicii Papale Maria Radna, cel mai mare loc de pelerinaj catolic din vestul țării.

Reamintim că Radio Tg,Mureș va transmite în direct sâmbătă, între orele 12,00-14,00 slujba și predica de la Șumuleu Ciuc.

De asemenea, duminică, 2 iunie, vom prelua, programul dedicat de la RRA, între orele 11,00-13,00, care va conține Sfânta Liturghie de beatificare a șapte episcopi greco-catolici martiri, precum și omilia, dar și transmisiuni directe de la Blaj.

The post Papa Francisc începe vineri o vizită apostolică în România appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Papa Francisc începe vineri o vizită apostolică în România

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.