Politică

Viața politică de după Referendum și Alegerile Europarlamentare discutată de Cristian Chirteș (PNL)

Vineri, 28 iunie, în cadrul unei conferințe de presă, senatorul Cristian Chirteș, președintele Partidului Național Liberal Mureș, a oferit informații de ordin general privind activitățile politice din ultima vreme la nivel național.

PNL susține inițiativa „Fără penali”

Miercuri a fost votată o comisie privind votul din diaspora formată la solicitarea președintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care a acuzat diverse instituții de fraudă la alegeri. „Cu siguranță trebuie să reținem declarația președintelui AEP care a spus că nu s-au înregistrat fraude la aceste alegeri. Ba mai mult decât atât, Curtea Consituțională a validat în această săptămână Referendumul din 26 mai”, a declarat Chirteș.

Liberalii în ședința de marți dimineața au trecut draftul de proiect pentru modificarea Constituției. „Este un draft pentru o propunere legislativă de revizuire a Constituției în care ne-am axat pe cele trei puncte mari. Unu, interzicerea amnistiei și grațierii pentru faptele de corupție, doi, interzicerea adoptării Ordonanțelor de Urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și a organizării judiciare, iar un alt punct este extinderea dreptului de a sesiza neconstituționalitatea Ordonanțelor de Urgență și de către președintele României sau Înalta Curte de Casație și Justiție. (…) De asemenea, în acest proiect de revizuire a Consituției am introdus și articolul referitor la interzicerea ocupării de către demnitarii condamnați a unor funcții în Guvernul României sau de ocuparea unor persoane care au fost condamnate pentru fapte de corupție, de aici și acea inițiativă „Fără penali”, și iată, noi, PNL, suntem de acord cu ea”, a declarat Cristian Chirteș.

Senatorul a discutat pe scurt și alegerea Avocatului Poporului.

„Miercuri, Parlamentul a numit-o pe Renate Weber în funcţia de Avocat al Poporului. PNL l-a susţinut pe Peter Eckstein Kovacs, din păcate majoritatea parlamentară, aritmetica parlamentară, şi-a spus din nou cuvântul, iar Renate Weber a ajuns avocat al poporului. O să vedem acum cum Renate Weber va trece de la acuzele privind anumite abuzuri ale statului asupra cetăţenilor, cum le poate transpune în ceea ce are ea de făcut cu privire la rolul important pe care Avocatul Poporului îl are într-o societate democratică”, a spus Chirteş.

Suspendarea din funcție a Mariei Precup este inevitabilă

În privința zvonurilor prin care s-ar considera discriminare o eventuală decizie de a prelungi votul din diasporă pentru trei zile, dar nu și în țară, acesta a afirmat că numărul de secții de votare pe cap de locuitor este mult mai mare în țară decât în diaspora, și prin urmare nu ar fi nevoie de un astfel de pas.

Tot în privința votului, PNL își dorește formarea unei comisii pentru modul în care cei din diaspora vor putea să voteze la următoarele alegeri. În comisie se află reprezentanți specialiști juriști, iar luni propunerea legislativă va ajunge în Senat. Conform celor cunoscute de senator, votul prin corespondență este încă departe de a fi implementat în România, iar o soluție pentru diaspora ar fi mărirea secțiilor de votare, cum ar fi ocuparea unui întreg stadion în orașele mari, pentru o delimitare mai mare a secției.

Senatorul a discutat pe scurt și Codul Administrativ declarat neconstituțional, dar și faptul că primarul Reghinului, Maria Precup, a fost declarată definitiv incompatibilă, iar de acum încolo prefectul trebuie să pună în aplicare legea, și anume suspendarea din funcție.

Post-ul Viața politică de după Referendum și Alegerile Europarlamentare discutată de Cristian Chirteș (PNL) apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Viața politică de după Referendum și Alegerile Europarlamentare discutată de Cristian Chirteș (PNL)

Credit autor: Elena.Polearus.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button