Social

DGASPC Mureș caută asistenți maternali

Aceștia trebuie să îndeplinească o serie de criterii stricte, care vor garanta viitorul copilului pe care îl vor îngriji.

Ei pot primi 2 copii cu vârsta de până la 7 ani, iar pentru efortul lor primesc un salariu de aproximativ 2.000 de lei pe lună, alocația copilului și o sumă care să acopere cheltuielile minime ale acestuia.

Directorul adjunct al DGASPC Mureș, Deak Elida:

Ne interesează foarte mult profilul psihologic al persoanei, comportamentul ei în societate, să fie o familie, să aibă experiență de părinte, să aibă copii proprii, să poată pune la dispoziție un spațiu, fie proprietate personală, fie închiriat. De regulă, copiii care pot fi primiți în plasament este important să aibă o cameră separată, mai ales că programul de asistență maternală prevede îngrijirea a 2 copii.

Elisabeta are 46 de ani și este asistent maternal de 15 ani. A aflat de posibilitatea de a se angaja de la soțul său, care a citit un articol și, de atunci, a rămas a doua mamă pentru mai mulți copii:

Am avut în plasament un băiețel cu autism, care avea grad de handicap, l-am îngrijit timp de 13 ani după care, cu ajutorul superiorilor mei a trebuit să-l internăm din cauză că s-a agravat boala lui. În prezent, am în îngrijire un băiețel de doi ani și jumătate, este la mine de la 6 luni. Atunci când am început acest job, mi-a fost puțin teamă că nu voi putea să iubesc alți copii decât ai mei. Dar m-am înșelat pentru că, într-o oarecare măsură, simțeam că lor le dăruiesc mai mult.

În județul Mureș există în acest moment peste 200 de asistenți maternali, și peste 1.500 de copii aflați într-o formă de protecție a DGASPC.

Raluca Creţ

The post DGASPC Mureș caută asistenți maternali appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: DGASPC Mureș caută asistenți maternali

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button