Social

Proteste în Tg. Mureș și Sighișoara

Astăzi, de la ora 18.30, în Piața Victoriei din Tg. Mureș, pe trotuarul din fața statuii Lupa Capitolina, sunt așteptați toți cei care vor să comemoreze un an de la ciocnirile violente între protestatari și jandarmi, în Piața Victoriei din București.

Reprezentantul organizatorilor, Lucia Hang, mizează pe prezența a cel puțin 100 de persoane, și precizează că protestul este aprobat de Primărie până la ora 21.30:

Noi am zis că vor veni între 100 și 300 în cererea noastră, dar nu știu câți vin, pentru că foarte mulți au plecat la București cu un microbus autorizat dar mulți au plecat și cu mașini mici. Mai mult de atât, aceștia au luat și cazare și vor rămâne și duminică în piață. Deocamdată am semnale de la Sighișoara că vor fi, din Reghin nu, că unii vin în Tg. Mureș și alții au plecat în București, la fel și din Luduș, majoritatea vin în Tg.Mureș.

Lucia Hang a mai spus că în cazul în care protestatarii vor dori să efectueze un marș prin centrul Tg. Mureș, există o aprobare în acest sens din partea Primăriei Tg. Mureș.

Și în Sighișoara sunt așteptate astăzi, între orele 17.00 și 21.00, câteva zeci de persoane să protesteze, a declarat pentru RTM reprezentanta organizatorilor, Dana Livia Ilin:

Organizăm astăzi o acțiune de solidaritate cu Diaspora și cu cele petrecute în Pța Victoriei din București, inclusiv cazul Alexandra. Ne vom întâlni în dreptul parcului Herman Oberth din centrul orașului, de la ora 17.00. Eu, în nume personal am obținut autorizația și vom fi probabil 10 persoane, cu prieteni veniți din Saschiz. Restul, sunt mulți care vor să participe, dar au plecat la București.

În acest an, organizatorii au precizat că, pe lângă diaspora românească și situația politică actuală, protestele vor viza și evenimentele tragice de la Caracal.

Valeriu Russu

The post Proteste în Tg. Mureș și Sighișoara appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Proteste în Tg. Mureș și Sighișoara

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button